Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate

Catawba Falls

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

Copyright © www.ontdek-amerika.nlPisgah National Forest is een natuurgebied in het westen van de staat North Carolina, dat wordt beheerd door de USDA (United States Department of Agriculture, Forest Service). Het is onderdeel van de bergketen Appalachian Mountains. In Pisgah National Forest bevinden zich diverse watervallen, een van de meest populaire daarvan is Catawba Falls. De waterval is gratis toegankelijk.

De waterval bestaat uit twee delen. Het bovenste deel, dat bekend staat onder de naam Upper Catawba Falls, begint met een vrije val van het water over de rand van een klif, daarna stroomt het water verder over een schuine rotswand en komt dan uit in een diepe, heldere poel. Het tweede deel wordt alleen Catawba Falls genoemd, als je foto’s van de waterval op internet tegenkomt zie je over het algemeen dit gedeelte daarop staan. Het water valt hier in heel veel fotogenieke stromen en stroompjes ruim 30 meter naar beneden. Vervolgens stoomt het verder via een ondiep kreekje dat vol ligt met rotsblokken. Tijdens de zomermaanden kan het zicht op de waterval enigszins worden beperkt door de alom aanwezige vegetatie. Zorg er daarom voor dat je schoenen draagt waarmee je het ondiepe stroompje in kunt lopen, vanaf daar kan je de waterval prima zien.

Aanrijroute en hike
Catawba Falls ligt dicht bij het plaatsje Old Fort. Dat plaatsje bevindt zich ongeveer 25 mijl ten oosten van de grotere plaats Asheville. Rijd vanuit Asheville via Interstate 40 naar het oosten. Neem exit 73, richting Old Fort. Ga direct daarna scherp naar rechts, de Catawba River Road op. De weg eindigt 3 mijl verder, er bevindt zich daar een grote parkeerplaats. Er zijn toiletten aanwezig.

De afstand van de parkeerplaats tot aan het onderste deel van de waterval bedraagt 1,5 mijl (2,4 kilometer). Het eenvoudig begaanbare wandelpad volgt de Catawba River, en gaat op de heenweg licht omhoog. De route wijst zichzelf, er is geen navigatie nodig. De meeste mensen beperken zich tot een bezoek aan dit deel van de waterval. Wil je ook Upper Catawba Falls zien, dan moet je via een steil en lastig begaanbaar pad naast het onderste deel van de waterval omhoog klimmen.
 
onze ervaring
De omstandigheden voor fotografie waren dramatisch slecht, het zonlicht dat tussen de bomen doorkwam zorgde voor enorme contrasten. Het pad dat langs de waterval omhoog loopt lag er erg slecht bij, we hebben dan ook geen serieuze poging gedaan om ook het bovenste deel van de waterval te kunnen bekijken. Helaas, we hebben daarom maar weinig foto’s waarmee we aan kunnen tonen hoe mooi deze waterval is. Dus jullie zullen ons op ons woord moeten geloven: Catawba Falls is prachtig! We hebben aan de onderzijde, in het stroompje, wat over de rotsen ‘gehopt’, en we hebben daar genoten van de mooie structuur van het onderste deel van de waterval. Dus ja, een bezoekje aan deze plek is absoluut de moeite waard. Dat meer mensen er zo over denken was overigens wel duidelijk merkbaar: toen wij de waterval in mei 2017 bezochten was het er behoorlijk druk.
 
Links

Romantic Asheville
Hike WNC


 
Links Contact Disclaimer