Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
City of Rocks National Reserve

©  copyright www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

De 58 km² grote City of Rocks National Reserve ligt aan de zuidzijde van de Albion Mountains in de staat Idaho. Het landschap is miljoenen jaren geleden gevormd; door beweging ontstonden er scheuren in de aardkorst, langs die breuklijnen werden aan de ene kant rotsen omhoog geduwd, terwijl aan de andere kant de grond omlaag zakte waardoor er valleien ontstonden.

In de jaren ’40 en ’50 van de 19e eeuw zijn veel kolonisten en goudzoekers van het oosten naar het westen getrokken. Een groot aantal van hen maakte gebruik van de Californian Trail, dat is een bijna 5.000 kilometer lange route die liep van de staat Missouri naar het tegenwoordige Californië. ©  copyright www.ontdek-amerika.nlZij trokken daarbij ook door dit gebied. Later, tegen het einde van de 19e eeuw, kwam het ook voor dat de kolonisten zich hier vestigden. In het park zijn nog diverse plekken die getuigen van dit stukje geschiedenis: op sommige rotswanden staan de namen van emigranten gekerfd, nabij het Visitor Center kan je enkele replica’s van de destijds gebruikte huifkarren bekijken, en ook kan je nog de restanten van een oude woning zien staan. De emigranten gaven dit gebied destijds de naam “The Silent City”; het park wordt ook nu nog vaak “The Silent City of Rocks”genoemd.

Via een 24 mijl lange autoroute, die begint het eindigt bij het Visitor Center in het plaatsje Almo, kan je de voornaamste rotsformaties bekijken. De wegen in het park zijn onverhard, bij goede weersomstandigheden zijn ze voor alle voertuigen eenvoudig berijdbaar. Op diverse plekken langs de route bevinden zich picknickplaatsen en toiletten.

Enkele van de belangrijkste blikvangers zijn Register Rock, waar je de inscripties van de emigranten kan zien, de bijna 200 meter hoge Twin Sisters en de robuuste Bath Rock waarop zich aan de bovenzijde een zogenoemde panhole bevindt, dat is een diep gat dat vaak gevuld is met water. Het park is erg populair bij rotsklimmers, er zijn meer dan 600 klimroutes, waarvan de moeilijkheidsgraad varieert van eenvoudig tot zeer moeilijk. Enkele van de meest uitdagende klimroutes bevinden zich op de rotswand van de markante Morning Glory Spire. In het park zijn ook diverse wandelroutes aangelegd, de kortste trail is het 90 meter lange pad naar de kleine Window Arch, de langste trail is de 8 mijl lange Circle Creek Loop die je door het hart van het gebied (The Inner City) voert, direct langs de meest spectaculaire rotsformaties.

 

praktische informatie

Route
©  copyright www.ontdek-amerika.nlHet park ligt in het uiterste zuiden van de staat Idaho, bij de kleine plaats Almo. Er liggen geen grote plaatsen in de nabije omgeving.

Als je vanuit Salt Lake City komt, neem dan de I-84 in noordwestelijke richting. Verlaat de Interstate via exit 245. Rijd via Highway 77 naar Almo. Onderweg passeer je de plaatsen Malta, Connor en Elba. De totale afstand van Salt Lake City naar het park bedraagt ongeveer 180 mijl, de rijtijd is ruim 3 uur.

Als je vanuit het noorden komt (bijvoorbeeld vanuit Boise of vanuit Pocatello), neem dan de I-84 richting de plaats Burley. Neem ongeveer 9 mijl ten oosten van Burley exit 216. Rijd via Highway 77 naar Almo. Onderweg passeer je de plaatsen Albion, Connor en Elba. Gerekend vanaf exit 216 bedraagt de afstand tot aan het park ongeveer 43 mijl, de rijtijd is 1 uur.

Het is ook mogelijk om het park te bereiken via alternatieve (onverharde) routes.

Openingstijden park en Visitor Center
Het park is het hele jaar geopend, 24 uur per dag. Het kan tijdens de wintermaanden echter wel voorkomen dat de wegen in het park niet begaanbaar zijn.
Het Visitor Center ligt niet in het park, maar in het plaatsje Almo. De openingstijden variëren. Van midden april tot midden oktober is het dagelijks geopend, gedurende de overige maanden is het geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

Toegangsprijs
City of Rocks National Reserve is gratis toegankelijk.

Accommodatie
Tussen de rotsen in het park bevinden zich tientallen kleine kampeerplekken, verspreid langs de weg nabij Bath Rock. De meeste plaatsen zijn geschikt voor 1 of 2 tenten, er zijn ook enkele RV-plaatsen. Bij elke plek is een vuurrooster en een picknicktafel aanwezig. Toiletten zijn beschikbaar in de centrale gedeeltes.
Voor de maanden mei tot en met september wordt het aangeraden om vooraf te reserveren, van oktober tot en met april wordt er gewerkt op basis van het First come, First served systeem. Klik hier voor meer informatie. 
 
In het vlakbij het park gelegen Castle Rock State Park vind je de “The Lodge at Castle Rock Ranch” en “The Bunkhouse”. De Lodge biedt plaats aan een gezelschap tot maximaal 8 personen. The Bunkhouse heeft een slaapzaal waar maximaal 12 personen kunnen overnachten. Je kan hiervoor individueel boeken, je kan The Bunkhouse ook met een groep compleet afhuren.
In de plaats Almo bevindt zich de Almo Inn, met 8 kamers en 3 cabins. Het is ook mogelijk om in Almo een woning te huren via AirBnB. Klik hier voor de contactinformatie.

 
onze ervaring
Wij hebben City of Rocks National Reserve bezocht in juni 2016, op de dag nadat we in Amerika waren aangekomen. De rotsformaties in dit park waren minder indrukwekkend dan die in veel andere rotsparken die we tijdens onze eerdere reizen al hadden gezien. Maar dat wisten we vooraf al. Omdat we onze eerste vakantiedag graag beginnen zonder allerlei lastige dirtroads of moeilijke trails, hadden we City of Rocks toch in onze route opgenomen. En dat was een goede beslissing, we hebben ons hier prima vermaakt. De omgeving was mooi, de korte trail die we hebben gelopen was leuk om te doen, en de door de pioniers in de rotswand gekerfde namen leverden een paar prachtige foto’s op. Kortom, als je met de juiste verwachtingen naar dit park gaat, dan zal je zeker niet teleurgesteld worden.
 
links

National Park Service
Wikipedia
The American Southwest

 

Links Contact Disclaimer