Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Dead Horse Point State Park

© copyright melanie meulenbroeks
     
Pdf Google Maps Algemene Informatie Fotoserie
     
OMSCHRIJVING

© copyright melanie meulenbroeksDead Horse Point is een klein, hoog gelegen park, dat vooral bekend is dankzij het schitterende uitzicht over de 600 meter lager gelegen Colorado River die daar met een grote bocht om een rotsplateau heendraait.

De naam van dit bekende uitkijkpunt is Dead Horse Point Overlook.

Op één plaats is het rotsplateau waarop het park ligt nog geen 30 meter breed, waardoor het verder gelegen gedeelte als een soort van schiereiland in het landschap staat. Vroeger werden wilde paarden door cowboys naar dit punt gedreven, waarna de smalle doorgang met een hek werd afgesloten. De beste paarden werden getemd, de overige paarden werden gewoonlijk weer vrijgelaten. Volgens een oude legende is het één keer voorgekomen dat de opgesloten paarden bovenop het rotsplateau aan hun lot werden overgelaten; de beesten stierven door een gebrek aan water. Het park dankt haar naam aan dit oude verhaal.

Behalve de bekende Dead Horse Point Overlook komen er nog enkele andere uitkijkpunten in het park voor, die via een 2,5 kilometer lang wandelpad met elkaar zijn verbonden. Het wandelpad start bij het Visitor Center, als je vandaar uit langs de rand van het rotsplateau loopt bereik je achtereenvolgens Pyramid Canyon Overlook, de overkapte Observation Shelter (met picknicktafels), Dead Horse Point Overlook, Meander Overlook, Shafer Canyon Overlook, Rim Overlook en de Big Horn Overlook.

© copyright  melanie meulenbroeks
 
WAAR
Dead Horse Point State Park ligt in het oosten van de staat Utah. Rijd vanuit Moab 11 mijl in noordwestelijke richting, via State Highway 191. Neem de afslag State Highway 313 in zuidwestelijke richting. Na 18 mijl bereik je opnieuw een afslag; als je rechtdoor rijdt kom je uit in Canyonlands National Park (het Island in the Sky district). Als je linksaf gaat, bereik je na enkele mijlen Dead Horse Point State Park.
 
PRAKTISCHE INFORMATIE
Het park is het hele jaar door geopend van 06.00 uur tot 22.00 uur. Op Thanksgiving Day, met kerst en op nieuwjaarsdag is het visitor center gesloten, het park is dan wel toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt $ 20,- voor een auto met inzittenden (info 2018). Er is een camping, een Visitor Center, een giftshop, en er zijn picknicktafels aanwezig.

 
ONZE ERVARING

© copyright  hanz meulenbroeksDe meeste toeristen beperken zich tot een bezoek aan het panoramische uitkijkpunt aan het einde van het park. Het aantal wandelmogelijkheden en overige activiteiten is erg beperkt, het is dan ook geen park waar je veel tijd kunt doorbrengen. Maar als je op weg bent naar het nabijgelegen Canyonlands is de korte omweg via Dead Horse Point absoluut de moeite waard; het uitzicht is spectaculair mooi.

Als je onderweg wilt picknicken, dan kan je daarvoor heel goed in dit park terecht. Er staan picknicktafels onder een overkapping, zodat je lekker in de schaduw kunt eten. Wij hebben gegeten op een rustige picknickplaats dicht bij het Visitor Center, te midden van de squirrels en een stel mooie vogels. Een heel mooie ervaring!

LINKS
American Southwest
Utah State Parks

Links Contact Disclaimer