Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Panther Creek Falls

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

In Gifford Pinchot National Forest, in het zuiden van de staat Washington, komen de waterstromen Panther Creek en Big Huckleberry Creek bij elkaar. Net voor dit punt stroomt het water van Panther Creek via een klif omlaag. Daarbij splitst ongeveer 10 procent van het water zich af, dat deel van het water valt als een sluier via een hoefijzervormige wand ruim 20 meter naar beneden, om zich vervolgens weer bij de hoofdstroom te voegen. Vanaf dat punt stroomt het water in diverse kleine stappen nog een kleine 10 meter verder naar beneden.

Panther Creek Falls is een zeer fotogenieke waterval. De waterval staat gedurende een groot deel van de dag grotendeels in de schaduw, maar als de felle zon tussen het bladerdek doorkomt zal je tijdens het fotograferen wel veel last hebben van scherpe contrasten. Daarom kan je er het beste voor kiezen om de waterval zo vroeg mogelijk in de ochtend te bezoeken. Ook laat in de avond is de kans op goed licht voor fotografie beter.

Panther Creek Falls is gratis toegankelijk.
Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
aanrijroute en hike
Een deel van de grens tussen de staten Washington en Oregon wordt gevormd door de Columbia River. Aan de noordzijde van de rivier – in de staat Washington – ligt de kleine plaats Carson. Ga vanuit Carson naar het noorden, via de Wind River Highway. Volg die weg over een afstand van 5,8 mijl, en ga dan rechtsaf (oost) via de Old State Road. Meteen daarna ga je linksaf, de Panther Creek Road op. Rijd via die weg 7,4 mijl in noordoostelijke richting. Daar vind je, direct rechts langs de weg, een grote pullout van gravel. Parkeer daar je auto.

De trailhead ligt aan de overzijde van de weg, en wordt (meestal) niet aangegeven. Loop vanaf de pullout via de weg ongeveer 40 meter terug, en zoek goed tussen de bomen naar het begin van het pad. Dit is slecht zichtbaar! De wandeling is maar kort, je bereikt de waterval al na ongeveer 150 meter lopen. Het pad wordt goed onderhouden en eenvoudig begaanbaar, maar er is wel flink wat hoogteverschil. Aan het einde van het pad bevindt zich een houten platform, vanwaar je een prima zicht hebt op de waterval.
 
onze ervaring
We hebben de laatste jaren ontzettend veel watervallen gezien. Ze zijn allemaal mooi, maar sommige watervallen dan toch wel net weer wat mooier dan de anderen. En Panther Creek Falls is er zo een die bij de absolute toppers hoort. De hele entourage was prachtig, al die afzonderlijke stroompjes die bijeen kwamen in de krachtige Panther Creek, het vele groen daar rondom. We hebben echt ontzettend genoten van dit prachtige schouwspel. Misschien zou ’t zelfs nog meer indrukwekkend zijn geweest als we naar beneden toe hadden kunnen gaan, maar we zagen nergens een mogelijkheid om veilig af te dalen. Maar ook zonder die aanblik van beneden uit waren we al bijzonder tevreden!

Opmerking
Wij hebben Panther Creek Falls bezocht in juni 2016. Op dat moment stond met kleine witte letters het woord “Falls” op het asfalt gekrijt, precies op de plek waar het pad begon. Gelukkig maar, want zonder die aanwijzing waren er misschien wel aan voorbij gelopen, het begin van het pad was zeer slecht zichtbaar.
 
Copyright © www.ontdek-amerika.nl
 
LINKS

Oregon Hikers
Outdoor Project

 

 
Links Contact Disclaimer