Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Rifle Falls State Park

© copyright www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

Rifle Falls is een klein park in het westen van de staat Colorado. Je kan hier een waterval bekijken die 24 meter hoog is, en die uit drie stromen bestaat. Er zijn ook enkele kalksteengrotten.

In het park is een ruime parkeerplaats met toiletten en picknicktafels. De waterval ligt dicht bij de parkeerplaats (enkele minuten lopen). Het water valt in drie stromen omlaag via een uit kalksteen bestaande rotswand, en komt terecht in een poel met groen begroeide boulders. Er lopen ook twee paden naar links en naar rechts, aan de linkerkant kan je een stukje omhoog klimmen waardoor je de waterval vanaf een hoger viewpoint kan zien.

In het park zijn een aantal korte trails aangelegd. Via de 0,5 mijl lange Coyote Trail kan je om de waterval heenlopen, je komt onderweg de kleine kalksteengrotten tegen. De grootste grot is ongeveer 15 meter diep. De Squirrel Trail en de Bobcat Trail zijn allebei 1 mijl lang, de een volgt de East Rifle Creek stroomafwaarts en de ander volgt datzelfde beekje stroomopwaarts.
 
© copyright www.ontdek-amerika.nl © copyright www.ontdek-amerika.nl

 

praktische informatie (info 2016)

Waar
Het park ligt 29 mijl ten noordwesten van de stad Glenwood Springs, aan de noordzijde van Interstate 70.  

Als je vanuit het oosten komt, verlaat de Interstate dan ter hoogte van de plaats New Castle via Exit 105. Je rijdt vervolgens een klein stukje parallel langs de interstate af, via CR24. Ga rechtsaf via SR245 (Buford Road), dit wordt even verder SR226 (Grass Valley Road). Aan het einde van de Grass Valley Road ga je rechtsaf, via SR325. Het park ligt 3,5 mijl verder. De totale afstand van de Interstate tot aan het park bedraagt ruim 17 mijl.
 
Als je vanuit het westen komt, verlaat de Interstate dan ter hoogte van de plaats Rifle via Exit 90, en rijd via SR 13 naar het noorden. Na ruim 4 mijl ga je rechtsaf, via SR325. Het park ligt 12 mijl verder.

Entreeprijs
Toegang tot het park kost 7 dollar per auto.

Camping
In het park is een camping aanwezig. De camping is het hele jaar geopend, reserveren wordt aanbevolen.

 
onze ervaring

De waterval is best fotogeniek, we hebben ons hier dan ook prima vermaakt. Maar meer dan een leuk tussendoortje is dit park niet, naar onze mening moet je het dan ook alleen in je route opnemen als je toch al in deze omgeving komt en een uurtje of twee over hebt (voor de aanrijtijd en de tijd in het park zelf). Als je op zoek bent naar een goede picknickplaats, dan kan je in Rifle Falls ook prima terecht. Alleen die toiletten….. ze waren weliswaar schoon maar het zat er helemaal vol met vliegen….. De kalksteengrotten leken ons niet interessant, die hebben we niet bezocht.

 
© copyright www.ontdek-amerika.nl
 
links

Colorado Parks and Wildlife
American SouthWest

 

Links Contact Disclaimer