Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Shoshone Falls

©  copyright www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

©  copyright www.ontdek-amerika.nlSnake River is een van de grotere rivieren in het noordwesten van de Verenigde Staten. Het beginpunt ligt in Yellowstone National Park. De rivier stroomt vandaar over een afstand van ongeveer 1700 kilometer door de staten Wyoming, Idaho, Oregon en Washington, en mondt uit in de Columbia River. De loop van Snake River heeft zich voor een belangrijk deel gevormd tijdens de ijstijd. Er vonden toen enkele enorme overstromingen plaats; het puin dat door het water werd meegesleurd schuurde met enorme kracht over de bodem van de rivier, en vormde op die manier allerlei kloven en watervallen.

Een van de bekendste watervallen in de rivier is Shoshone Falls. Deze waterval is 65 meter hoog en 14 meter breed, en staat ook bekend onder de bijnaam “Niagara of the West”. (Ter vergelijking: Niagara Falls, gelegen op de grens van de staat New York en Canada, is 57 meter hoog.) Shoshone Falls vormde een natuurlijke barrière voor de zalm die veelvuldig in Snake River voorkwam, het werd daardoor een belangrijke plek voor Native Americans van de Lemhi Shoshone stam. De zalm was voor hen de voornaamste voedselbron.

Rond het jaar 1840 werd voor het eerst melding gemaakt van Shoshone Falls in de reisdocumentatie van Europese immigranten. En al rond het jaar 1860 werd de waterval als toeristische attractie gepromoot. Rond het jaar 1900 hebben lokale bewoners geprobeerd om voor Shoshone Falls de status van Nationaal Park te verkrijgen, men is hierin echter niet geslaagd. Sinds 1932 is de nabijgelegen stad Twin Falls eigenaar van de waterval en de zuidelijke oever van de rivier. Er is daar nu een park aangelegd dat bestaat uit enkele wandelpaden en uitkijkpunten.

Op de Snake River zijn de laatste jaren diverse dammen gebouwd, waardoor de hoeveelheid water is afgenomen. De waterval is daardoor minder krachtig dan voorheen. De beste maanden om Shoshone Falls te bezoeken zijn april, mei, juni en juli, de waterstroom is dan het krachtigst.
praktische informatie

Route
Shoshone Falls ligt in het zuiden van de staat Idaho, nabij de plaats Twin Falls. Rijd via highway 84 naar Twin Falls. Neem exit 173, en ga via US 93 over een afstand van 5 mijl naar het zuiden, de stad in. Ga linksaf (oost) via Falls Avenue East. Volg deze weg 3 mijl, en ga dan linksaf (noord) via Champlin Road (N 3300 E Road). Ga na 1,8 mijl rechtsaf, en volg de borden naar de waterval.

Openingstijden park en Visitor Center
Het park is elke dag geopend van 7.00 uur tot 21.00 uur.

Toegangsprijs  (info 2017)
Van eind maart tot eind september bedraagt de toegangsprijs $ 3,- voor 1 auto met inzittenden. Tijdens de overige maanden is het park gratis toegankelijk.

Voorzieningen
In het park bevinden zich toiletten, picknickplaatsen en een kleine souvenirshop. Er zijn twee platforms vanwaar je goed zicht hebt op de waterval. Bij het platform dat zich het dichtst bij de waterval bevindt, ligt een grote parkeerplaats. Via een korte, maar wel wat steile zijweg kan je naar het tweede uitkijkpunt gaan. Dat kan te voet (de afstand is vrij kort), je kan echter ook met de auto naar een kleine parkeerplaats rijden en vandaar uit het laatste stuk te voet verder gaan.
 
©  copyright www.ontdek-amerika.nl
 
onze ervaring
In een reisverslag hadden we gelezen dat de waterval kort voor zonsondergang het mooist in het zonlicht staat. Gelukkig konden we ons bezoek zo plannen, dat we in de late namiddag in het park arriveerden. En dat bleek inderdaad het perfecte moment te zijn voor deze waterval. Op het platform dat zich het dichtst bij de waterval bevindt hadden we veel last van stuifwater, we zijn daarom naar het tweede uitkijkpunt gelopen. Waar we even heerlijk hebben staan te genieten van dit prachtige natuurverschijnsel. We werden zowaar ook nog getrakteerd op een heuse regenboog, die net voor het water zichtbaar was. Als je van watervallen houdt, dan is een bezoek aan Shoshone Falls zeker een aanrader.
 
links

City of Twin Falls
Wikipedia

 

Links Contact Disclaimer