Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Smith Rock State Park

© copyright  www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

Smith Rock State Park ligt in het midden van de staat Oregon. Hoewel het slechts een oppervlakte heeft van 263 hectare, komen er toch ongeveer een half miljoen bezoekers per jaar. De twee belangrijkste kenmerken van het park zijn een meanderende rivier, Crooked River genaamd, en de hoge, verticale rotskliffen langs de oevers daarvan. Met ruim 167 meter is Smith Rock de hoogste rots van het park.

© copyright  www.ontdek-amerika.nlDe rotsen bestaan uit diverse soorten lavagesteente, en zijn bijzonder geschikt voor klimsport. Smith Rock State Park wordt zelfs beschouwd als de plek waar deze sport is ontstaan, er bevinden zich bijna tweeduizend verschillende klimroutes op de rotswanden. Behalve voor technische rotsklimmers is het park ook zeer geschikt voor wandelaars. Er zijn diverse wandelpaden aangelegd, de twee meest populaire trails zijn de eenvoudige River Trail, waarbij je langs de rivier loopt, en de inspannende Misery Ridge Trail. Laatstgenoemde trail is 4 mijl lang, tijdens de trail moet je in totaal meer dan 300 meter aan hoogteverschil overwinnen. Onderweg heb je weids zicht over de omgeving, de belangrijkste blikvanger is de markante Monkey Face Rock.

Als je het park binnenrijdt, kan je direct naast de weg parkeren. Vanaf de parkeerplaats kan je direct naar het bekende viewpoint lopen. De rivier bevindt zich dan een stukje beneden je, er loopt een eenvoudig begaanbaar pad naar beneden toe.

PRAKTISCHE INFORMATIE (info 2016)

Route
Smith Rock State Park ligt in het midden van de staat Oregon, 27 mijl ten noorden van de plaats Bend. Rijd via US-97 naar de plaats Terrebonne, en neem daar de Smith Rock Road in oostelijke richting. Het park ligt ongeveer 3 mijl verder, de route wordt duidelijk met borden aangegeven.

Voorzieningen
Er is een klein Welcome Center, dat beperkt geopend is (over het algemeen alleen van donderdag tot en met zondag, van 10.00 tot 16.00 uur).
In het park is een camping aanwezig, waarop alleen tenten zijn toegestaan. Reserveren is niet mogelijk.

Openingstijden
Tijdens het hoogseizoen is het park geopend van 05.00 tot 22.00 uur. Tijdens het laatste deel van de herfst, de winter, en het begin van de lente is het park geopend van 07.00 tot 19.00 uur.

Toegangsprijs
De toegangsprijs bedraagt 5 dollar per auto per dag. Op de parkeerplaats staat een selfpay station, zorg er dus voor dat je gepast geld bij je hebt.

 
onze ervaring

We zeggen altijd dat je een park het beste beleeft door te gaan hiken. En laten we juist dat nu niet hebben gedaan in Smith Rock State Park, we zijn er maar heel kort geweest. We zijn even vanaf het viewpoint naar beneden gelopen, maar verder zijn we niet gegaan. De belangrijkste reden daarvoor was dat we meer geïnteresseerd waren in John Day Fossil Beds National Monument, voor dat park hadden we veel tijd uitgetrokken en daardoor bleef er dus geen tijd over voor een wandeling in Smith Rock State Park. Onze ervaring is nu eigenlijk te oppervlakkig om echt iets over dit park te kunnen schrijven. Het viewpoint – met de meanderende rivier tussen de mooie kliffen door – was best mooi. Een makkelijke hike langs de rivier lijkt ons zeker wel de moeite waard, of de zwaardere hikes veel toevoegen kunnen we niet beoordelen. Wat we ook nog wel even willen vermelden, dat is de drukte. We waren er op een zondagochtend, en er was bijna geen parkeerplaats meer te vinden.

 
links

Oregon State Parks

 

Links Contact Disclaimer