Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Avenue of the Giants

© copyright melanie meulenbroeks
       
Pdf Google Maps Algemene Informatie Fotoserie
       
KORTE OMSCHRIJVING
© copyright  hanz meulenbroeksDe kust van Noord Californië is de enige plek ter wereld waar de omstandigheden precies goed zijn voor de Coast Redwood. Dit is de hoogste en ook de snelst groeiende boom ter wereld. De combinatie van geografische lengte, klimaat en hoogte beperkt het gebied waar deze bomen kunnen groeien tot enkele honderden mijlen. De temperaturen zijn hier heel gematigd, en er is gedurende het gehele jaar voldoende aanvoer van water. De koele, vochtige lucht van de Stille Oceaan houdt de bomen continu vochtig, zelfs tijdens droge zomers. In een gezond Redwoodbos komen ook veel andere boomsoorten voor, en allerlei andere vormen van vegetatie.
Een van de belangrijkste concentraties van Coast Redwoods ligt in het Humboldt Redwoods State Park in het noorden van Californië. Dit park biedt veel recreatiemogelijkheden, je kan er kamperen, wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen enzovoort. Als je alleen maar op doorreis bent, kan je de indrukwekkende bomen bekijken door de autoroute Avenue of the Giants te rijden.
De Avenue of the Giants doorkruist het Humboldt Redwoods State Park van noord naar zuid over een afstand van 32 mijl. Onderweg rijd je door diverse prachtige bossen met immens grote Coast Redwoods. Op sommige plaatsen staan de bomen zo dicht bij elkaar, dat het zonlicht maar slecht kan doordringen.
Ongeveer halverwege kom je een Visitor Center tegen, dat wordt gerund door vrijwilligers van de Humboldt Redwoods Interpretive Association. Hier is veel informatie aanwezig over de natuur, de dierenwereld en ook over de recreatiemogelijkheden in het park. Voor het gebruik van de “Day Use Area’s” wordt een vergoeding gevraagd; voor het rijden over de Avenue of the Giants hoef je niet te betalen.

 
© copyright  hanz meulenbroeks © copyright  hanz meulenbroeks © copyright  hanz meulenbroeks
     
WAAR

De Avenue of the Giants ligt in het noorden van Californië, en loopt parallel aan Highway 101 en de Eel River.

Als je vanuit het noorden komt, ligt de eerste afslag ongeveer 45 mijl voorbij Eureka (ter hoogte van Pepperwood). Vanuit het zuiden vind je de eerste afslag op 20 mijl afstand van Garberville (ter hoogte van Phillipsville). De afslagen worden op Highway 101 met borden aangegeven.

 
ONZE ERVARING
We hebben al heel wat mooie autoroutes gereden, maar Avenue of the Giants behoort toch wel tot toppers! Het was een prachtige ervaring om met de auto tussen de enorme bomen door te rijden, en het was allemaal nog méér indrukwekkend toen we ook even de tijd namen om uit te stappen en het bos in te wandelen. Er liggen ook enkele omgevallen bomen, je ziet daardoor nog beter hoe groot ze zijn. Als je via Highway 101 reist, dan is de korte omweg via de Avenue of the Giants echt heel erg de moeite waard. Een absolute aanrader!

Links Contact Disclaimer