Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Recapture Pocket

© copyright  www.ontdek-amerika.nl

Pdf Google Maps Fotoserie
     
omschrijving

In het landschap van Utah tref je veel roodbruine rotsen aan. In de plaats Bluff, in het zuidoosten van de staat, kan je de opvallende Navajo Twin Rock zien. Deze rotsformatie ligt direct aan Highway 191, bij het Twin Rock Cafe. Dicht bij Bluff bevindt zich een gebied dat Recapture Pocket wordt genoemd, daar bevinden zich veel rotsformaties die bestaan uit hetzelfde gesteente en en die dezelfde structuur hebben als Navajo Twin Rock. Er zijn veel vrijstaande rotspilaren, ook vind je groepen rotspilaren die nog als een soort van smalle rotsmuur aan elkaar vastzitten. De grootste rotspilaren bereiken naar schatting een hoogte van 10 meter. De structuur van de rotsen is opvallend knobbelig. De belangrijkste kleur is het typische roodbruin dat je zo vaak in Utah aantreft, maar je ziet ook diverse lichtgekleurde lagen in het gesteente.

© copyright  www.ontdek-amerika.nlRecapture Pocket bestaat uit drie apart van elkaar gelegen gedeeltes, die via onverharde wegen te bereiken zijn. Het gebied is vrij toegankelijk. Er zijn geen voorzieningen en ook geen wandelpaden, je kan overal tussen de rotsformaties doorlopen. Omdat de drie delen van Recapture Pocket erg klein zijn, kost dit niet veel tijd.

Aanrijroute Recapture Pocket 1
Let op:  De wegaanduidingen zijn niet op alle landkaarten aan elkaar gelijk, hierdoor kan er verwarring ontstaan. We beschrijven hier de route zoals wij die zelf hebben gereden.

Ga via Highway 191 naar de plaats Bluff.
Direct ten oosten van Bluff ga je rechtsaf, via Highway 162 (Mission Road)
Na 4,9 mijl ga je linksaf (noord) via een eenvoudig begaanbare gravelweg
Waypoint:  N37 17 53.8  W 109 27 56.3 
Na 1 mijl bereik je een t-splitsing, ga hier linksaf (deze weg wordt soms Highway 163 genoemd, soms Highway 217, en ook wel Cow Canyon Road)
Waypoint:  N37 18 40.7  W109 27 39.6
Na 0,4 mijl ga je rechtsaf (noord) via een dirtroad
Waypoint:  N37 18.36.7  W109 28 07.6
Na 0,8 mijl bereik je een splitsing, ga hier linksaf (west). Op sommige kaarten wordt deze zijweg de Bluff Bench Road genoemd.
Waypoint:  N37 19 09.6  W109 28 17.8
Na 0,3 mijl kan je de auto aan de linkerzijde van de dirtroad parkeren. Aan de rechterzijde ligt een schuin aflopend slickrockplateau, loop daar naar beneden. Onderaan vind je het eerste deel van Recapture Pocket.
Waypoint parkeerplaats Recapture Pocket 1:  N37 19 13.7  W109 28 33.2

© copyright  www.ontdek-amerika.nlAanrijroute Recapture Pocket 2
Rijd vanaf de parkeerplaats Recapture Pocket 1 nog eens 0,3 mijl verder naar het westen via de Bluff Bench Road. Op het moment dat de weg naar het noorden buigt, blijf je rechtdoor rijden (in westelijke richting). Je komt dan uit op een U-vormige vlakte die aan drie zijden wordt omgeven door een lage rotswand. Op de vlakte bevinden zich veel mooie rotspilaren.
Waypoint parkeerplaats Recapture Pocket 1: N37 19 06.2   W109 28 50.9

Aanrijroute Recapture Pocket 3
Rijd vanaf de parkeerplaats Recapture Pocket 2 via de Bluff Bench Road terug naar het oosten.
Na 0,6 mijl bereik je een t-splitsing, ga hier linksaf (noord).
Waypoint:  N37 19 09.6  W109 28 17.8
Na 0,9 mijl bereik je een slickrockplateau. Rijd over dat plateau heen, en ga vervolgens verder via de dirtroad die daar naar rechts gaat (oost).
Waypoint:  N37 19 47.7  W109 28 42.5
0,4 mijl voorbij het slickrockplateau bereik je het derde deel van Recapture Pocket.
Waypoint parkeerplaats Recapture Pocket 3:  N37 19 56.3   W109 28 22.5

Bij goede weersomstandigheden is de dirtroad vrij eenvoudig begaanbaar. Vanwege enkele gaten in en keien op het wegoppervlak wordt high clearance aanbevolen, 4WD is niet nodig. High clearance is met name nodig op het slickrockplateau en op het gedeelte van de dirtroad richting parkeerplaats 3. De onverharde weg gaat voorbij parkeerplaats 3 nog verder. In het begin is het wegoppervlak vrij goed, maar wat verderop wordt de weg veel lastiger begaanbaar. We adviseren daarom om niet verder te rijden, het is beter om bij parkeerplaats 3 om te draaien en terug te rijden naar Bluff.

Kijk ook op onze pagina:  “Ga niet onvoorbereid naar eenzame gebieden!
 
© copyright  www.ontdek-amerika.nl © copyright  www.ontdek-amerika.nl © copyright  www.ontdek-amerika.nl
 
onze ervaring

Als ik onze Recapture Pocket ervaring in een paar woorden moet samenvatten, dan wordt het: “Klein, makkelijk bereikbaar, en ontzettend leuk!” Wij hebben enorm genoten van dit mooie rotsgebied, niet voor niets schrijf ik in ons reisverslag van 2011 dat het als een echte topper bij ons de boeken in gaat. Als je in de omgeving van Bluff komt, en je hebt een auto met high clearance, dat zou het echt jammer zijn als je hier niet even 2 of 3 uurtjes voor vrij maakt!

 
© copyright  www.ontdek-amerika.nl © copyright  www.ontdek-amerika.nl © copyright  www.ontdek-amerika.nl
 
links

Westernlady’s World

 


Links Contact Disclaimer