Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
White Mesa Arch

Copyright © www.ontdek-amerika.nl
     
Pdf   Fotoserie
     
OMSCHRIJVING

Copyright © www.ontdek-amerika.nlIn het Navajo Indian Reservation, in het noorden van de staat Arizona, ligt de indrukwekkende natuurlijke rotsboog White Mesa Arch. De naam valt eenvoudig te verklaren: de boog is gevormd aan de zijde van een  langwerpige platte rots, een mesa, en die rots bestaat uit de hele lichte (bijna witte) steensoort Dakota Sandstone. De opening van de boog is 26 meter, en op het breedste punt meet het gat iets minder dan 17 meter. Ter vergelijking: dat is dubbel zo hoog en anderhalf keer zo breed als de zeer bekende Delicate Arch in Arches National Park (Utah). Je kan de boog al van grote afstand zien, maar het is niet eenvoudig om er dicht bij te komen.

Enkele jaren nadat wij White Mesa Arch hebben bezocht hebben wij vernomen dat het niet erg op prijs wordt gesteld als je zonder toestemming in dit gebied rond gaat rijden. We hebben daarom besloten de routebeschrijving van deze pagina weg te halen.

Waarschuwing
Kijk ook op onze pagina "Ga niet onvoorbereid naar eenzame gebieden !"

 

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

Copyright © www.ontdek-amerika.nl

 
ONZE ERVARING

Copyright © www.ontdek-amerika.nlWe hadden de rit naar White Mesa Arch eerlijk gezegd wel een beetje onderschat. Hoewel we de arch al op vele kilometers afstand zagen liggen, heeft het ons nog veel tijd en moeite gekost om de goede plek te bereiken. Vooral het laatste stukje van de rit er naartoe bleek erg lastig te zijn. We zijn blij dat we hebben doorgezet, want het is erg indrukwekkend om de arch van dichtbij te kunnen zien. White Mesa Arch hoort samen met Five Hole Arch, Corona Arch en Delicate Arch tot de mooiste rotsbogen die we tijdens onze USA-reizen hebben gezien.

Dichtbij White Mesa Arch hebben we een tijdje staan praten met een oude indiaanse schapenhoeder. De man sprak slecht Engels, het was daardoor een heel moeizaam maar ook een heel bijzonder gesprek (zie ons reisverslag 2009 – dag 4). Deze ontmoeting heeft onze White Mesa Arch-ervaring absoluut nog wat extra’s gegeven.

Links Contact Disclaimer