Home Nationale ParkenBezienswaardighedenUpdate
Reisverslag Zuidwest 1990
x
Van onze eerste twee reizen, die we maakten in 1990 en 1995, hebben wij destijds geen reisverslag geschreven. We beperken ons daarom tot een korte impressie, hieronder kan je zien waar we in 1990 zijn geweest.

Print PDF Document
Newport Beach

De broer van Hans had het geluk dat hij via zijn school een stage-adres in de USA kreeg toegewezen. Hij werkte gedurende vijf maanden bij een bedrijf in Newport Beach, een voorstad van Los Angeles. Wij zijn hem daar op gaan zoeken, en hebben twee weken in zijn appartement gelogeerd. Compleet met zwembad, fitnessruimte, tennisbaan... wat wil je nog meer!
Newport Beach is niet toeristisch, maar toch hebben we ons er prima vermaakt. De mooie (vaak houten) huizen, de haven, de prachtig aangelegde perken die er dankzij de sprinklerinstallaties altijd fris uitzagen.... we vonden het al een belevenis om hier rond te lopen. En dan die gigantisch grote shoppingmall, ook dat was iets dat we nog niet eerder hadden gezien. Newport Beach is een prima startplaats voor bekende attracties in de buurt, en daarvan hebben er dan ook verschillende bezocht.

(c) hanz meulenbroeks

 
Hollywood
Hier hebben we de Walk of Fame gezien, het lange trottoir waarop de sterren van beroemde mensen liggen. En het Chinese Theatre, waar je de hand- en voetafdrukken kan zien. Veel winkels bezocht, maar die leken allemaal nogal op elkaar (beetje onguur, en vooral héél véél t-shirts in het assortiment). We hebben ook een erg mooie rit gemaakt door de heuvels, dichtbij de beroemde witte Hollywoodletters.

Universal Studio’s
Als filmliefhebber vond ik het leuk om een dagje in dit themapark door te brengen. Vooral de backlot tour, waarin je met een tram langs diverse filmlocaties wordt gebracht, beviel me erg goed. Toch apart om zelf over het plein uit de Back to the Future te rijden!
SeaworLd – San Diego
Via de mooie kustweg zijn we naar San Diego gereden, waar we Seaworld hebben bezocht. Boven in een hoge uitkijktoren hadden we een mooi uitzicht over de stad, het park en de oceaan. Een heel leuke ervaring was een basin met dolfijnen, die zich gewillig door de bezoekers lieten aanhalen. Wat een vreemde, zeemachtige huid hebben die dieren! Ook de grote hal met pinguins vond ik erg mooi. En de shows natuurlijk, we zagen een voorstelling met dolfijnen en we bezochten er een met een aantal orca’s. Gelukkig zaten we niet al te ver vooraan, de mensen die in de ‘splash-zone’ zaten hoefden die dag niet meer te douchen!
San Bernardino Mountains
We maakten een mooie dagtrip naar deze bergen, die ten oosten van Los Angeles liggen. We zagen er diverse kleine dorpen, met prachtige houten huizen. Later, toen we weer terug waren in Nederland, zijn veel huizen tijdens grote bosbranden verloren gegaan. Zo’n bericht ervaar je dan toch anders, als je er zelf hebt rondgereden.
 
Sequoia National Forest / Lake Isabella
Ik wilde graag de hoge bomen in Sequoia National Park gaan bekijken, maar dat bleek toch net te ver weg te zijn om op één dag te doen. We kozen dus voor Sequoia National Forest en Lake Isabella, zonder dat we ook maar enig idee hadden van wat ons te wachten stond. De rit over de CA-178, direct naast de Kern River, was een groot succes. Het is een prachtige route, die we tijdens onze reis in 2003 nog eens hebben overgedaan. Het einddoel, Lake Isabella, was minder geslaagd. Het meer zag er erg doods uit, er staken allerlei zwarte stukken hout uit het water omhoog, waardoor het een wat lugubere sfeer kreeg. In 2003 hebben we Lake Isabella opnieuw gezien, maar die vreemde doodse aanblik van de eerste keer was toen helemaal verdwenen. Het meer is nu volop in gebruik bij watersporters. Op de terugweg reden we door een enorm uitgestrekt dal, vol met kleine boerendorpen. Ook dit hebben wij als écht Amerika ervaren, we vinden deze gewone dagelijkse dingen net zo mooi om te zien als de bekende toeristische attracties.
 
De Grand Canyon
Het hoogtepunt van onze vakantie was een driedaagse trip naar de Grand Canyon, in het weekend. Op vrijdag reden we naar Flagstaff, waar we al een hotelkamer hadden gereserveerd. En daarna hadden we de hele zaterdag om ons eerste nationale park te gaan bezoeken: de wereldberoemde Grand Canyon. We maakten eerst een helicoptervlucht, op deze manier zagen we natuurlijk erg goed hoe uitgestrekt de canyon is. Vervolgens zijn we met de auto naar diverse uitkijkpunten gereden. Bij Grand View zijn we via een pad een stuk naar beneden gelopen, en we zijn daar een hele tijd stil blijven zitten op een eenzame plek. In alle rust hebben we om ons heen gekeken, en de omgeving op ons in laten werken. Ik heb hier echt intens van genoten, het is wat mij betreft dé manier om de immense grootsheid van de Grand Canyon te ervaren.

 
Bliksembezoek Las Vegas
In een opwelling besloten we om vanuit onze overnachtingsplaats Flagstaff niet rechtstreeks naar Newport Beach te rijden, maar om via Las Vegas te gaan. Even wat casino’s bekijken, én een paar dollars vergokken natuurlijk. Even proeven aan de sfeer van deze glitterstad midden in de woestijn. We zijn er nog geen twee uur geweest, maar toch.... we konden wel mooi zeggen dat we in Las Vegas waren geweest, nietwaar!
Links Contact Disclaimer