Home Nationale ParkenReisverslagenUpdate
Valley of the Gods

© copyright  hanz meulenbroeks
     
Pdf Google Maps Algemene Informatie Fotoserie
     
KORTE OMSCHRIJVING

Het landschap van Valley of the Gods lijkt sterk op dat van het veel bekendere Monument Valley, dat zo’n 30 mijl verder naar het zuiden ligt. Ook in Valley of the Gods zie je schitterende rotsen die her en der verspreid staan in een verder leeg, weids woestijnlandschap. Via een 17 mijl lange onverharde weg kan je door de eenzame vallei heenrijden. De toegang is gratis, en er zijn geen bezoekersfaciliteiten.

De weg begint vanaf Highway 163, ongeveer 5 mijl ten noorden van het gehucht Mexican Hat in het zuiden van de staat Utah. Na 17 mijl komt de weg uit op Highway 261. Je kan de route ook in omgekeerde richting rijden.

   
© copyright  hanz meulenbroeks © copyright  hanz meulenbroeks
   

De beste jaargetijden om Valley of the Gods te bezoeken zijn de lente en de herfst; in de zomer kan het er erg heet worden. Bij slechte weersomstandigheden is de weg moeilijk begaanbaar; bij goede weersomstandigheden kan je de route in principe met een gewone personenauto rijden, maar high clearance wordt wel aangeraden.

Waarschuwing
Kijk ook op onze pagina "Ga niet onvoorbereid naar eenzame gebieden !"

 

ONZE ERVARING
© copyright  hanz meulenbroeks© copyright  hanz meulenbroeksEind juli 2003 zijn we met een gewone personenauto via de 17 mijl lange onverharde weg door Valley of the Gods gereden. Het was bloedheet, bijna te warm om je auto uit te kunnen stappen! De weg was in het begin heel goed te berijden, maar in het midden en vooral aan het eind zaten een paar heel lastige rotsachtige stukken. Een auto met high clearance was hier zeker geen overbodige luxe geweest. Maar ondanks de hitte en ondanks de moeilijke rit beschouwen we Valley of the Gods als een van de allermooiste plaatsen die we in de USA hebben gezien. Je ontkomt natuurlijk niet aan een vergelijking met Monument Valley, en we moeten toegeven dat de rotsformaties in Valley of the Gods net wat minder spectaculair zijn. Maar deze vallei heeft als grote pluspunt dat het vrijwel onbekend is bij de gemiddelde toerist. Als je écht “in the middle of nowhere” wilt zijn, als je de drukte wilt vermijden, dan is een rit door Valley of the Gods de perfecte keuze.
 
LINKS
The American Southwest
The American West Travelogue
 

Links Contact Disclaimer